Over de schrijvers

Bedmanieren.nl wil seksualiteit bespreekbaar maken op een serieuze, maar open en toegankelijke wijze. De schrijvers hebben een achtergrond in de psychologie en allen werkervaring binnen de seksuologie. Vanuit hun klinische en wetenschappelijke ervaring schrijven zij over seksualiteit in de breedste zin van het woord. Denk aan seksueel contact met jezelf of een ander, maar ook aan relaties, daten, porno, actualiteiten, voorlichting of opvallende wetenschappelijke feitjes. Het vertellen van sensationele verhalen is niet het doel van de website. De schrijvers hopen dat Bedmanieren.nl herkenning en erkenning biedt. Dat de korte verhalen toegankelijk zijn en een opening voor gesprek. Niets is raar.

Rinske Bakker

Rinske Bakker

Nu: Psycholoog i.o.t. GZ-psycholoog op de afdeling Medische Psychologie & poli Seksuologie & Psychosomatische Gynaecologie/Obstetrie van het Amsterdam UMC – locatie AMC.

Achtergrond: PhD. Cognitief Gedragstherapeut i.o. MScHons Gezondheidszorgpsychologie. BSc Klinische Psychologie. BSc Psychobiology.

Ervaring: Ervaring als psycholoog in de specialistische GGZ met seksuele en medisch gerelateerde problemen, en persoonlijkheidsproblematiek. Geeft medisch onderwijs. Promotieonderzoek afgerond op het gebied van seksuele rehabilitatie na behandeling van gynaecologische kanker op de poli Psychosomatische Gynaecologie & Seksuologie van het Leids Universitair Medisch Centrum.

Interesses: Seksuologie// Medische psychologie// Biopsychosociaal werken// Medisch onderwijs op het gebied van seksualiteit.

// Bekijk alle artikelen van Rinske

Lisanne Hummel

Lisanne Hummel

Nu: Postdoctoraal onderzoeker op de poli Psychosomatische Gynaecologie & Seksuologie van het Leids Universitair Medisch Centrum. 

Achtergrond: PhD. MScHons Gezondheidszorgpsychologie. BSc Klinische Psychologie.

Ervaring: Onderzoek naar seksuele rehabilitatie na behandeling van gynaecologische kanker, en naar een groeps-therapieprogramma voor pijn bij het vrijen. Promotieonderzoek afgerond naar de effectiviteit van een online sekstherapie voor seksuele disfuncties bij vrouwen die zijn behandeld voor borstkanker in het Antoni van Leeuwenhoek. Ervaring als psycholoog voornamelijk in de specialistische GGZ met persoonlijkheidsproblematiek, angststoornissen en depressie.

Interesses: Seksuologie// Vrouwen psychologie// Medische psychologie.

// Bekijk alle artikelen van Lisanne

Feya Haagsman

Feya Haagsman

Nu: Psycholoog NIP bij FACT-team Parnassia Groep. 

Achtergrond: MSc Klinische Psychologie. BSc Klinische Psychologie.

Ervaring: Ervaring als psycholoog zowel in de generalistische basis- als in de specialistische GGZ. Geeft individuele therapie (cognitieve gedragstherapie, acceptance and commitment therapy, mindfulness) en partnerrelatietherapie (emotionally focused therapy). Afgestudeerd op de poli’s Psychosomatische Gynaecologie & Seksuologie van het Leids Universitair Medisch Centrum en Seksuologie & Psychosomatische Gynaecologie/Obstetrie van het Amsterdam UMC – locatie AMC.

Interesses: Seksuologie// Positieve psychologie// Filosofie// Coaching.

// Bekijk alle artikelen van Feya

Simone Speelman

Simone Speelman

Nu: GZ-psycholoog i.o.t. Seksuoloog in het Multidisciplinair Centrum voor Seksuologie (MuCeS) en de afdeling Psychiatrie van het Maxima Medisch Centrum. 

Achtergrond: Cognitief Gedragstherapeut i.o. MSc Clinical Psychology. BSc Social Sciences.

Ervaring: Ervaring als psycholoog zowel in de generalistische basis- als in de specialistische GGZ, en met het geven van seksuele voorlichting op middelbare scholen. Afgestudeerd (klinisch en wetenschappelijk) op de poli Psychosomatische Gynaecologie & Seksuologie van het Leids Universitair Medisch Centrum.

Interesses: Seksuologie// Cognitieve Gedragstherapie// Acceptance and Commitment Therapy// Partnerrelatietherapie// Seksuele voorlichting op middelbare scholen.

// Bekijk alle artikelen van Simone

Marceline van Eeden

Marceline van Eeden

Nu: Psycholoog i.o. op de poli Psychosomatische Gynaecologie & Seksuologie van het Leids Universitair Medisch Centrum.

Achtergrond: MSc Gezondheidszorgpsychologie i.o. Minor Seksuologie San Francisco State University. BSc Klinische Psychologie. BSc Klinische Ontwikkelingspsychologie.

Ervaring: Masterthese geschreven over de communicatie tussen artsen en oncologiepatiënten op de afdeling Medische Psychologie van het Amsterdam UMC – locatie AMC. Oud-redactielid Spiegeloog (afdelingsblad Psychologie van de UvA).

Interesses: Seksuologie// Medische Psychologie// Trauma// Seksuele Voorlichting aan jongeren// Cognitieve Gedragstherapie.

// Bekijk alle artikelen van Marceline

Simone Belt

Simone BeltNu: Voorlichtingsmedewerker bij Expertisebureau Online Kindermisbruik.

Achtergrond: MSc Seksuologie. BSc Psychologische Methodenleer. Minor Klinische Psychologie.

Ervaring: Onderzoek bij Instituut voor Familiale en Seksuologische Wetenschappen. Masterthese geschreven over seksuele disfuncties bij holebi’s. Stage gelopen op de jongerenafdeling van Sensoa: het Vlaams Expertisecentrum Seksuele Gezondheid. Oud-redactielid Spiegeloog (afdelingsblad Psychologie van de UvA).

Interesses: Seksuologie // Seksuele voorlichting op scholen // Gendergelijkheid // Onderzoeksmethoden.

// Bekijk alle artikelen van Simone