Over de schrijvers

Bedmanieren.nl wil seksualiteit bespreekbaar maken op een serieuze, maar open en toegankelijke wijze. De schrijvers hebben een achtergrond in de psychologie en allen werkervaring binnen de seksuologie. Vanuit hun klinische en wetenschappelijke ervaring schrijven zij over seksualiteit in de breedste zin van het woord. Denk aan seksueel contact met jezelf of een ander, maar ook aan relaties, daten, porno, actualiteiten, voorlichting of opvallende wetenschappelijke feitjes. Het vertellen van sensationele verhalen is niet het doel van de website. De schrijvers hopen dat Bedmanieren.nl herkenning en erkenning biedt. Dat de korte verhalen toegankelijk zijn en een opening voor gesprek. Niets is raar.

Rinske Bakker

Rinske Bakker

Achtergrond: Psycholoog i.o.t. GZ-psycholoog bij Academisch Medisch Centrum Amsterdam, PhD, Cognitief Gedragstherapeut i.o., MScHons Gezondheidszorgpsychologie, BSc Klinische Psychologie, BSc Psychobiology.

Ervaring: Ervaring als psycholoog in de specialistische GGZ (m.n. seksuele problemen door middel van Cognitieve Gedragstherapie en persoonlijkheidsstoornissen door middel van Psychodynamische Psychotherapie). Promotieonderzoek afgerond op het gebied van seksuele revalidatie na een behandeling voor gynaecologische kanker op de afdeling Seksuologie van het Leids Universitair Medisch Centrum.

Interesses: Seksuologie// Raakvlak psychologie-biologie-geneeskunde// Positieve psychologie// Medisch onderwijs op het gebied van seksualiteit.

// Bekijk alle artikelen van Rinske

Lisanne Hummel

Lisanne Hummel

Achtergrond: PhD-kandidaat bij Antoni van Leeuwenhoek, MScHons Gezondheidszorgpsychologie, BSc Klinische Psychologie.

Ervaring: Doet promotieonderzoek naar de effectiviteit van een online sekstherapie voor seksuele disfuncties bij vrouwen die zijn behandeld voor borstkanker. Ervaring als psycholoog voornamelijk in de specialistische GGZ (m.n. persoonlijkheidsproblematiek, angststoornissen en depressie).

Interesses: Seksuologie// Vrouwen psychologie// Medische psychologie.

// Bekijk alle artikelen van Lisanne

Feya Haagsman

Feya Haagsman

Achtergrond: Psycholoog NIP bij FACT-team Parnassia Groep, MSc Klinische Psychologie, BSc Klinische Psychologie.

Ervaring: Veel ervaring als psycholoog zowel in de generalistische basis-GGZ als in de specialistische GGZ. Geeft individuele therapie (Cognitieve Gedragstherapie, Acceptance and Commitment Therapy, Mindfulness) en partnerrelatietherapie (Emotionally Focused Therapy). Afgestudeerd op de afdeling Seksuologie van het Leids Universitair Medisch Centrum en de afdeling Seksuologie van het Academisch Medisch Centrum te Amsterdam.

Interesses: Seksuologie// Positieve psychologie// Filosofie// Coaching.

// Bekijk alle artikelen van Feya

Simone Speelman

Simone Speelman

Achtergrond: GZ-psycholoog i.o.t. Seksuoloog bij Maxima Medisch Centrum, Cognitief Gedragstherapeut i.o., MSc Clinical Psychology, BSc Social Sciences.

Ervaring: Veel ervaring als psycholoog zowel in de generalistische basis-GGZ als in de specialistische GGZ, en met het geven van seksuele voorlichting op middelbare scholen. Afgestudeerd (klinisch en wetenschappelijk) op de afdeling Seksuologie van het Leids Universitair Medisch Centrum.

Interesses: Seksuologie// Cognitieve Gedragstherapie// Acceptance and Commitment Therapy// Partnerrelatietherapie// Seksuele voorlichting op middelbare scholen.

// Bekijk alle artikelen van Simone

Marceline van Eeden

Marceline van Eeden

Achtergrond: MSc Gezondheidszorgpsychologie i.o., Minor Seksuologie San Francisco State University, BSc Klinische Psychologie, BSc Klinische Ontwikkelingspsychologie.

Ervaring: Stage bij Stichting Bevallingstrauma. Mijn masterthese heb ik geschreven over de communicatie tussen artsen en oncologiepatiënten op de afdeling Medische Psychologie van het Academisch Medisch Centrum Amsterdam. Oud-redactielid Spiegeloog (Afdelingsblad Psychologie van de Universiteit van Amsterdam).

Interesses: Seksuologie// Medische Psychologie// Trauma// Seksuele Voorlichting aan jongeren// Cognitieve Gedragstherapie.

// Bekijk alle artikelen van Marceline