Over de makers

Bedmanieren.nl wil seksualiteit bespreekbaar maken op een serieuze, maar open en toegankelijke wijze. De makers hopen dat Bedmanieren.nl herkenning en erkenning biedt. Dat de korte verhalen toegankelijk zijn en een opening voor gesprek. Niets is raar.

De schrijvers hebben een achtergrond in de psychologie en allen werkervaring binnen de seksuologie. Vanuit hun klinische en wetenschappelijke ervaring schrijven zij over seksualiteit in de breedste zin van het woord. Denk aan seksueel contact met jezelf of een ander, maar ook aan relaties, daten, porno, actualiteiten, voorlichting of opvallende wetenschappelijke feitjes. Het vertellen van sensationele verhalen is niet het doel van de website.


Colofon

Hoofdredactie | Rinske Bakker
Webredactie | Lisanne Hummel
Vaste schrijvers | Rinske Bakker, Feya Haagsman, Lisanne Hummel, Simone Speelman, Dr. Love
Vlogs & online advies | Renee Steinmann (coming soon)
Redactie | Marceline van Eeden
Socials & engagement | Simone Belt
Webmaster | Ramon Gulikers
Logo | Silke Kuilman


Over de schrijvers

Rinske Bakker

Rinske Bakker

Nu: GZ-psycholoog bij het Kennis- en zorgcentrum genderdysforie (KZcG) van het Amsterdam UMC – locatie VUmc.

Achtergrond: GZ-opleiding gevolgd op de afdeling Medische Psychologie & poli Seksuologie & Psychosomatische Gynaecologie/Obstetrie van het Amsterdam UMC – locatie AMC. Promotieonderzoek (PhD) afgerond op het gebied van seksuele rehabilitatie na gynaecologische kanker op de poli Psychosomatische Gynaecologie & Seksuologie van het Leids Universitair Medisch Centrum. Ervaring in de specialistische GGZ met persoonlijkheidsproblematiek. Cognitief Gedragstherapeut i.o. MScHons Gezondheidszorgpsychologie. BSc Klinische Psychologie. BSc Psychobiology.

Interesses: Seksuologie // Genderproblematiek // Medische psychologie // Biopsychosociaal werken // Medisch onderwijs op het gebied van psychologie.

// Bekijk alle artikelen van Rinske

Lisanne Hummel

Lisanne Hummel

Nu: Psycholoog in opleiding tot GZ-psycholoog en postdoctoraal onderzoeker op de afdelingen Psychosomatische Gynaecologie & Seksuologie en Psycho-oncologie van het Leids Universitair Medisch Centrum. 

Achtergrond: Promotieonderzoek (PhD) in het Antoni van Leeuwenhoek naar de effectiviteit van een online sekstherapie voor seksuele disfuncties bij vrouwen die zijn behandeld voor borstkanker. Doet als postdoc onderzoek naar seksuele rehabilitatie na behandeling van gynaecologische kanker, en naar een groepstherapieprogramma gericht op vrouwen die pijn bij gemeenschap ervaren. MScHons Gezondheidszorgpsychologie. BSc Klinische Psychologie.

Interesses: Seksuologie // Medische psychologie // Psycho-oncologie.

// Bekijk alle artikelen van Lisanne

Feya Haagsman

Feya Haagsman

Nu: Psycholoog in opleiding tot GZ-psycholoog bij FACT-team Parnassia Noord Holland. 

Achtergrond: Ervaring in de generalistische basis- en specialistische GGZ. Geeft individuele therapie (cognitieve gedragstherapie, acceptance and commitment therapy, EMDR, mindfulness) en partnerrelatietherapie (emotionally focused therapy). Daarnaast ervaring met het geven van seksuele voorlichting op basisscholen. Afgestudeerd op de poli’s Psychosomatische Gynaecologie & Seksuologie van het Leids Universitair Medisch Centrum en Seksuologie & Psychosomatische Gynaecologie/Obstetrie van het Amsterdam UMC – locatie AMC. MSc Klinische Psychologie. BSc Klinische Psychologie.

Interesses: Seksuologie // Positieve psychologie // Filosofie // Coaching.

// Bekijk alle artikelen van Feya

Simone Speelman

Simone Speelman

Nu: GZ-psycholoog i.o.t. Seksuoloog NVVS in het Multidisciplinair Centrum voor Seksuologie (MuCeS) en de afdeling Psychiatrie van het Maxima Medisch Centrum. 

Achtergrond: Ervaring in de generalistische basis- en specialistische GGZ. Daarnaast ervaring met het geven van seksuele voorlichting op middelbare scholen. Afgestudeerd (klinisch en wetenschappelijk) op de poli Psychosomatische Gynaecologie & Seksuologie van het Leids Universitair Medisch Centrum. Cognitief Gedragstherapeut i.o. MSc Clinical Psychology. BSc Social Sciences.

Interesses: Seksuologie // Cognitieve Gedragstherapie // Acceptance and Commitment Therapy // Partnerrelatietherapie // Seksuele voorlichting op middelbare scholen.

// Bekijk alle artikelen van Simone

Dr. Love

Dr. LoveDr. Love schrijft anoniem, zodat ze ongeremd kan vertellen over haar of misschien wel jouw belevenissen.

Dr. Love neemt je mee op haar wondere ontdekkingsreis door de digitale datingwereld.

Een nieuwe liefde vinden is tegenwoordig verworden tot naar links en naar rechts swipen van online datingprofielen en laat zich vergelijken met het vinden van een speld in een hooiberg. Mission impossible, of toch niet?

// Bekijk alle columns van Dr. Love

Marceline van Eeden

Marceline van Eeden

Nu: Psycholoog i.o. op de poli Psychosomatische Gynaecologie & Seksuologie van het Leids Universitair Medisch Centrum.

Achtergrond: Masterthese geschreven over de communicatie tussen artsen en oncologiepatiënten op de afdeling Medische Psychologie van het Amsterdam UMC – locatie AMC. Oud-redactielid Spiegeloog (afdelingsblad Psychologie van de UvA). MSc Gezondheidszorgpsychologie i.o. Minor Seksuologie San Francisco State University. BSc Klinische Psychologie. BSc Klinische Ontwikkelingspsychologie.

Interesses: Seksuologie // Medische Psychologie // Trauma // Seksuele Voorlichting aan jongeren // Cognitieve Gedragstherapie.

// Bekijk alle artikelen van Marceline

Simone Belt

Simone BeltNu: Voorlichtingsmedewerker bij het Expertisebureau Online Kindermisbruik te Amsterdam.

Achtergrond: Onderzoek bij Instituut voor Familiale en Seksuologische Wetenschappen. Masterthese geschreven over seksuele disfuncties bij holebi’s aan de Katholieke Universiteit Leuven. Stage gelopen op de jongerenafdeling van Sensoa: het Vlaams Expertisecentrum Seksuele Gezondheid. Oud-redactielid Spiegeloog (het afdelingsblad Psychologie van de UvA). MSc Seksuologie. BSc Psychologische Methodenleer. Minor Klinische Psychologie.

Interesses: Seksuologie // Seksuele voorlichting op scholen //  Gendergelijkheid // Onderzoeksmethoden.

// Bekijk alle artikelen van Simone