Over de makers

Bedmanieren.nl wil seksualiteit bespreekbaar maken op een serieuze, maar open en toegankelijke wijze. De makers hopen dat Bedmanieren.nl herkenning en erkenning biedt. Dat de korte verhalen toegankelijk zijn en een opening voor gesprek. Niets is raar.

De schrijvers hebben een achtergrond in de psychologie en allen werkervaring binnen de seksuologie. Vanuit hun klinische en wetenschappelijke ervaring schrijven zij over seksualiteit in de breedste zin van het woord. Denk aan seksueel contact met jezelf of een ander, maar ook aan relaties, daten, porno, actualiteiten, voorlichting of opvallende wetenschappelijke feitjes. Het vertellen van sensationele verhalen is niet het doel van de website.


Hoofdredactie | Rinske Bakker
Webredactie | Lisanne Hummel
Vaste schrijvers | Rinske Bakker, Feya Haagsman, Lisanne Hummel, Simone Speelman
Columns | Dr. Love, Bedgeheimen
Vlogs | (coming soon)
Kunst | LILO
Redactie | Marceline van Eeden
Socials & engagement | Bente van Gameren
Webmaster | Ramon Gulikers
Logo | Silke Kuilman


Over de schrijvers

dr. Rinske Bakker

Rinske Bakker

Nu: GZ-psycholoog bij het Kennis- en zorgcentrum genderdysforie (KZcG) van het Amsterdam UMC – locatie VUmc.

Achtergrond: GZ-opleiding gevolgd op de afdeling Medische Psychologie & poli Seksuologie & Psychosomatische Gynaecologie/Obstetrie van het Amsterdam UMC – locatie AMC. Promotieonderzoek op het gebied van seksuele rehabilitatie na gynaecologische kanker op de poli Psychosomatische Gynaecologie & Seksuologie van het Leids Universitair Medisch Centrum. Titel proefschrift: ‘Sexual rehabilitation after treatment for gynaecological cancer’. Ervaring in de specialistische GGZ met persoonlijkheidsproblematiek. Cognitief Gedragstherapeut i.o. MScHons Gezondheidszorgpsychologie. BSc Klinische Psychologie. BSc Psychobiology.

Interesses: Seksuologie // Genderproblematiek // Medische psychologie // Biopsychosociaal werken // Medisch onderwijs op het gebied van psychologie.

// Bekijk alle artikelen van Rinske

dr. Lisanne Hummel

Lisanne Hummel

Nu: Psycholoog in opleiding tot GZ-psycholoog en postdoctoraal onderzoeker op de afdelingen Psychosomatische Gynaecologie & Seksuologie en Psycho-oncologie van het Leids Universitair Medisch Centrum. 

Achtergrond: Promotieonderzoek in het Antoni van Leeuwenhoek naar de effectiviteit van een online sekstherapie voor seksuele disfuncties bij vrouwen die zijn behandeld voor borstkanker. Titel proefschrift: ‘Internet-based cognitive behavioral therapy for sexual dysfunctions after breast cancer’. Doet als postdoc onderzoek naar seksuele rehabilitatie na behandeling van gynaecologische kanker, en naar een groepstherapieprogramma voor vrouwen die pijn bij gemeenschap ervaren. MScHons Gezondheidszorgpsychologie. BSc Klinische Psychologie.

Interesses: Seksuologie // Medische psychologie // Psycho-oncologie.

// Bekijk alle artikelen van Lisanne

drs. Feya Haagsman

Feya Haagsman

Nu: Psycholoog in opleiding tot GZ-psycholoog bij FACT-team Parnassia Noord Holland. 

Achtergrond: Ervaring in de generalistische basis- en specialistische GGZ. Geeft individuele therapie (cognitieve gedragstherapie, acceptance and commitment therapy, EMDR, mindfulness) en partnerrelatietherapie (emotionally focused therapy). Daarnaast ervaring met het geven van seksuele voorlichting op basisscholen. Afgestudeerd op de poli’s Psychosomatische Gynaecologie & Seksuologie van het Leids Universitair Medisch Centrum en Seksuologie & Psychosomatische Gynaecologie/Obstetrie van het Amsterdam UMC – locatie AMC. MSc Klinische Psychologie. BSc Klinische Psychologie.

Interesses: Seksuologie // Positieve psychologie // Filosofie // Coaching.

// Bekijk alle artikelen van Feya

drs. Simone Speelman

Simone Speelman

Nu: GZ-psycholoog, Seksuoloog NVVS bij de polikliniek seksuologie en polikliniek psychiatrie van het Maxima Medisch Centrum. 

Achtergrond: Ervaring in de generalistische basis- en specialistische GGZ. Daarnaast ervaring met het geven van seksuele voorlichting op middelbare scholen. Afgestudeerd (klinisch en wetenschappelijk) op de poli Psychosomatische Gynaecologie & Seksuologie van het Leids Universitair Medisch Centrum. Cognitief Gedragstherapeut i.o. MSc Clinical Psychology. BSc Social Sciences.

Interesses: Seksuologie // Cognitieve Gedragstherapie // Acceptance and Commitment Therapy // Partnerrelatietherapie // Seksuele voorlichting op middelbare scholen.

// Bekijk alle artikelen van Simone

drs. Marceline van Eeden

Marceline van Eeden

Nu: Triage psycholoog bij GGZ InGeest.

Achtergrond: Afgestudeerd op de poli Psychosomatische Gynaecologie & Seksuologie van het Leids Universitair Medisch Centrum en de afdeling Medische Psychologie van het Amsterdam UMC – locatie AMC. Oud-redactielid Spiegeloog (afdelingsblad Psychologie van de UvA). MSc Gezondheidszorgpsychologie i.o. Minor Seksuologie San Francisco State University. BSc Klinische Psychologie. BSc Klinische Ontwikkelingspsychologie.

Interesses: Seksuologie // Medische Psychologie // Trauma // Seksuele Voorlichting aan jongeren // Cognitieve Gedragstherapie.

// Bekijk alle artikelen van Marceline

drs. Bente van Gameren

Nu: Pedagoog in preventieve jeugdhulp en opvoeding en docent Nederlandse taal & re-integratie aan nieuwkomers.

Achtergrond: Masterthese geschreven over de invloed van de discrepantie tussen waargenomen seksueel gedrag en daadwerkelijk seksueel gedrag van peers op seksueel gedrag. Onderzoek bij Rutgers (kenniscentrum voor seksualiteit) naar o.a. de beleving van seksualiteit en seksuele vorming onder christelijke jongeren. MSc Preventieve Jeugdhulp en Opvoeding. BSc Pedagogische Wetenschappen.

Interesses: Seksuologie // Seksuele ontwikkeling en opvoeding // Seksuele voorlichting aan kinderen en jongeren // Seksuele diversiteit.

// Bekijk alle artikelen van Bente

Dr. Love

dr loveDr. Love schrijft anoniem, zodat ze ongeremd kan vertellen over haar of misschien wel jouw belevenissen. Dr. Love neemt je mee op haar wondere ontdekkingsreis door de digitale datingwereld.

Een nieuwe liefde vinden is tegenwoordig verworden tot naar links en naar rechts swipen van online datingprofielen en laat zich vergelijken met het vinden van een speld in een hooiberg.

Mission impossible, of toch niet?

// Bekijk alle columns van Dr. Love

Bedgeheimen

bedgeheimenBedmanieren.nl wil seksualiteit bespreekbaar maken op een open en toegankelijke wijze. Hoe kan dit nu beter dan door persoonlijke ervaringen rondom seksualiteit met elkaar te delen?

De verhalen worden anoniem geplaatst, maar zijn geschreven door echte personen. Hiermee proberen we herkenning en erkenning te bieden voor iedereen.

Laat het ons weten als jij ook je verhaal wil delen.

// Bekijk alle Bedgeheimen


Sponsor ons!

Bedmanieren.nl is begin 2017 gelanceerd. Wij van team Bedmanieren.nl zijn al sinds 2016 aan de slag en doen alles onbezoldigd, op vrijwillige basis. Onze website en daaraan gerelateerde evenementen zijn voor iedereen gratis toegankelijk. Mocht je ons toch willen sponsoren, dan zijn we je heel erg dankbaar! Je kunt ons een gift doen via deze donatiepagina. Met de opbrengst bekostigen we de vormgeving van onze website en social media platforms, benodigde abonnementskosten voor rechtenvrije beelden, en natuurlijk de evenementenorganisatie. Alvast bedankt!