ErotiekRelaties

Samen masturberen kun je leren!

geschreven door Lisanne Hummel 27 juni 2017
Samen masturberen kun je leren

Je hebt soloseks en je hebt partnerseks. Maar wat als je deze combineert? Samen masturberen, is dat raar? Nee! Samen masturberen kun je leren.

Masturberen als je een vaste (seks)partner hebt

Als je een relatie hebt of een vaste sekspartner, dan voelt het misschien raar om ook aan soloseks, oftewel masturbatie, te doen. Sommige mensen hebben het gevoel dat masturberen wanneer je alleen bent een soort van vreemdgaan is. Gezamenlijk masturberen kan ook wat onwennig voelen, en voor sommigen rust hierop een taboe. Sommige mensen hebben het idee dat je met de wens om samen te masturberen eigenlijk zegt dat je vindt dat je partner jou niet goed genoeg kan bevredigen. Wat zijn jouw gedachten hierover?

De voordelen van soloseks

In je eentje masturberen als je een relatie of vaste sekspartner hebt, daar is niks raars aan! Het kan fijn zijn om af en toe een moment voor jezelf, met alleen de focus op jezelf, te hebben. Dat mag bestaan naast seks samen met je partner en over deze behoefte hoef je je niet schuldig te voelen. ‘Vreemdgaan met jezelf’ kan juist voordelen bieden. Naast de ontspanning die het kan geven, kan masturbatie er ook voor zorgen dat je meer en meer ontdekt wat jij fijn vindt wat betreft seksuele stimulatie.

Soloseks kan er dus voor zorgen dat je beter weet wat jij prettig vindt in bed. Als je dit kan communiceren naar je partner (daar is ‘ie weer: communication is key!), wordt het alleen maar duidelijker wat je wil tijdens seksueel contact met een ander en kan je meer plezier beleven. Dat is voor zowel jouzelf als je partner leuk! Bekijk ook eens ons eerdere artikel over een nieuwe vorm van online sekstherapie, waarin 12 masturbatie technieken voor vrouwen zijn gedefinieerd.

Probeer tijdens masturbatie wel te variëren in de technieken die je gebruikt. Anders raak je namelijk zo gewend aan die ene manier die het beste werkt, dat het moeilijker kan worden om door gebruik van een andere techniek een orgasme te bereiken. Dat is jammer en maakt het voor je partner lastiger om jou te kunnen bevredigen.

Samen masturberen kun je leren

Samen masturberen wanneer je seks hebt, kan heel opwindend zijn. Het belangrijkste daarbij is natuurlijk dat beide partners dit prettig vinden en zich eraan kunnen overgeven. Dan kun je er samen van genieten. Het kan lastig zijn je zonder gêne over te geven, want je stelt je immers kwetsbaar op. Maar het kan ook heel intiem zijn en jou en je partner dichterbij elkaar brengen tussen de lakens. Dus vraag eens aan je partner, zonder oordeel: masturbeer jij weleens? Je kan dan de vraag natuurlijk ook terug verwachten. Durf jij daar eerlijk antwoord op te geven? En kan jij onder woorden brengen wat jou opwindt als je doet aan soloseks? Vervolgens kunnen jullie samen ontdekken wat jullie vinden van het idee om samen te masturberen. Iets nieuws proberen is altijd leuk, als beide partners zich er prettig bij voelen.

Beeld: poster van Museum of Sex NYC.

Geef jouw reactie