ErotiekRelaties

Samen masturberen kun je leren!

geschreven door Lisanne Hummel 27 juni 2017
Samen masturberen kun je leren

Je hebt soloseks en je hebt partnerseks. Maar wat als je deze combineert? Samen masturberen, is dat raar? Nee! Samen masturberen kun je leren.

Masturberen als je een vaste (seks)partner hebt

Als je een relatie hebt of een vaste sekspartner, dan voelt het misschien raar om ook aan soloseks, oftewel masturbatie, te doen. Sommige mensen hebben het gevoel dat masturberen wanneer je alleen bent een soort van vreemdgaan is. Gezamenlijk masturberen kan ook wat onwennig voelen, en voor sommigen rust hierop een taboe. Sommige mensen hebben het idee dat je met de wens om samen te masturberen eigenlijk zegt dat je vindt dat je partner jou niet goed genoeg kan bevredigen. Wat zijn jouw gedachten hierover?

De voordelen van soloseks

In je eentje masturberen als je een relatie of vaste sekspartner hebt, daar is niks raars aan! Het kan fijn zijn om af en toe een moment voor jezelf, met alleen de focus op jezelf, te hebben. Dat mag bestaan naast seks samen met je partner en over deze behoefte hoef je je niet schuldig te voelen. ‘Vreemdgaan met jezelf’ kan juist voordelen bieden. Naast de ontspanning die het kan geven, kan masturbatie er ook voor zorgen dat je meer en meer ontdekt wat jij fijn vindt wat betreft seksuele stimulatie.

Soloseks kan er dus voor zorgen dat je beter weet wat jij prettig vindt in bed. Als je dit kan communiceren naar je partner (daar is ‘ie weer: communication is key!), wordt het alleen maar duidelijker wat je wil tijdens seksueel contact met een ander en kan je meer plezier beleven. Dat is voor zowel jouzelf als je partner leuk! Bekijk ook eens ons eerdere artikel over een nieuwe vorm van online sekstherapie, waarin 12 masturbatie technieken voor vrouwen zijn gedefinieerd.

Probeer tijdens masturbatie wel te variëren in de technieken die je gebruikt. Anders raak je namelijk zo gewend aan die ene manier die het beste werkt, dat het moeilijker kan worden om door gebruik van een andere techniek een orgasme te bereiken. Dat is jammer en maakt het voor je partner lastiger om jou te kunnen bevredigen.

Samen masturberen kun je leren

Samen masturberen wanneer je seks hebt, kan heel opwindend zijn. Het belangrijkste daarbij is natuurlijk dat beide partners dit prettig vinden en zich eraan kunnen overgeven. Dan kun je er samen van genieten. Het kan lastig zijn je zonder gêne over te geven, want je stelt je immers kwetsbaar op. Maar het kan ook heel intiem zijn en jou en je partner dichterbij elkaar brengen tussen de lakens. Dus vraag eens aan je partner, zonder oordeel: masturbeer jij weleens? Je kan dan de vraag natuurlijk ook terug verwachten. Durf jij daar eerlijk antwoord op te geven? En kan jij onder woorden brengen wat jou opwindt als je doet aan soloseks? Vervolgens kunnen jullie samen ontdekken wat jullie vinden van het idee om samen te masturberen. Iets nieuws proberen is altijd leuk, als beide partners zich er prettig bij voelen.

Beeld: poster van Museum of Sex NYC.

2 reacties

Gert 9 februari 2018 om 00:27

Nog geen enkele reactie sinds het artikel geplaatst is? Of het artikel is sinds plaatsing niet gelezen, of het onderwerp is nog steeds een taboe. Mijn vrouw en ik zijn al meer dan dertig jaar samen. Masturbatie is bij ons vanaf het begin een essentieel onderdeel van ons seksleven geweest. Vaak gebruikte ze een speeltje als ze tijdens de gemeenschap op het randje van een orgasme zat, maar ze schroomde ook nooit om haar hand tussen ons in te friemelen om haar clitoris te stimuleren teneinde een orgasme te krijgen. Haar eerste vibrator en dildo moest ik nog alleen kopen. In de loop van de jaren is ook die schroom weggevallen en gaan we samen winkelen. We masturberen ook voor elkaar. Het kijken en luisteren naar elkaar terwijl we masturberen is een echte ‘turn on’. Het kan zo bevredigend zijn dat we de gemeenschap achterwege laten. Ik heb er geen probleem mee dat ze masturbeert als ik er niet ben. Ze heeft qua werkuren een ritme waarbij ze twee ochtenden in de week vrij is. Minstens één ochtend is gereserveerd voor een masturbatiesessie. Na afloop stuurt ze me via Whatsapp een discreet berichtje. In de meeste gevallen geeft ze ‘s avonds een show waarin ze laat zien met welk(e) speeltje(s) ze die ochtend heeft gemasturbeerd, waarna ik haar nog eens moet bevredigen door gemeenschap met haar te hebben. Favoriete speeltjes zijn momenteel de Stronic Drei, vaak gecombineerd met de finger flex bendable massager. Die laatste wordt tot haar verdriet niet meer gemaakt maar af en toe komen we nog een exemplaar tegen in een sexshop en het is me gelukt om een viertal te importeren via Ebay.

Antwoorden
mm
Lisanne Hummel 9 februari 2018 om 18:09

Beste Gert,

Bedankt voor je uitgebreide en openhartige reactie op ons artikel! Hoewel het artikel vaak is gelezen, zijn reacties inderdaad uitgebleven. We zijn blij dat jij daar nu verandering in brengt. Wat goed om te lezen dat jij en je vrouw masturbatie, wat jullie allebei fijn vinden om te doen, in jullie seksuele relatie hebben verwerkt en hier samen van genieten. Wie weet vormt jullie verhaal een inspiratie voor anderen! Het allerbelangrijkste is natuurlijk om hier als stel een manier in te vinden die bij allebei de partners past. Wat goed dat dit bij jullie zo mooi is gelukt. Geniet!

Groeten van Bedmanieren

Antwoorden

Geef jouw reactie